Verksamhet

Vad vi gör

Stiftelsen Expo utmanar intoleransen genom granskning, med förebyggande arbete i form av utbildning och genom att engagera antirasister. Med våra tre olika verksamhetsinriktningar uppmärksammar vi det hot som intoleransen utgör mot det öppna samhället.

Granskning


Vi utmanar intoleransen genom att granska den intoleranta miljön.

Expo Research samlar och analyserar information om intoleranta grupper, nätverk och fenomen. Stora delar av materialet finns tillgängligt i stiftelsens arkiv, som är Skandinaviens största samling av högerextrem propaganda och öppet för forskare, journalister och andra intresserade.
Läs mer om Expo Research


Tidskriften Expo är den enda svenska tidskrift som kontinuerligt bevakar den organiserade intoleransen. Här finns reportagen, analyserna och granskningarna. Tidskriften kommer ut fyra gånger per år. 

Läs mer om Tidskriften Expo

Nyhetssajten Expo Idag står för den dagliga uppdateringen och de aktuella kommentarerna. Här finns snabba nyheter, ledare och analyser.
Gå till nyhetssajten Expo Idag

Utbildning


Vi utmanar intoleransen genom att förebygga den med kunskap.

Expo Utbildning erbjuder skolor, organisationer, myndigheter och företag kvalitativa föreläsningar om frågor som rör organiserad intolerans. Varje år håller vi flera hundra föreläsningar för tiostusentals åhörare. Läs mer om Expo Utbildning

Man kan inte "gå med i Expo", men däremot kan man stödja vår verksamhet och vårt arbete på olika sätt. Som privatperson kan du teckna stöprenumeration. Du kan självklart även donera pengar.

Som företag kan du bli Expovän och därmed stödja vår verksamhet mot rasism och intolerans ekonomiskt.

För personer med särskild kunskap inom det område vi bevakar finns också möjligheten att på olika sätt arbeta för Stiftelsen Expo ideellt – som föreläsare, skribent, fotograf med mera.

Läs mer om hur du blir Expovän.
Läs mer om stöprenumeration.

Pressmeddelanden

Expo i media

Stieg Larsson 1954-2004