Pressmeddelande

Expo startar journalistutbildning

Publicerad 2012-08-15 07:00:00

Vilka är Sverigedemokraterna? Hur granskar man intoleranta och främlingsfientliga grupper? Vilka frågor ställer man som reporter till Jimmie Åkesson?

Expo har under många år föreläst för redaktioner och på journalistutbildningar. Nu startar Stiftelsen även en egen fortbildning för journalister. Bland föreläsarna under utbildningen återfinns flera av Expos mest erfarna journalister och skribenter som under en lång tid har granskat, skrivit och föreläst om den organiserade intoleransen. Även externa föreläsare med stor erfarenhet av att granska exempelvis Sverigedemokraterna finns med under utbildningen. 

Tidskriften Expos chefredaktör Daniel Poohl, Lena Sundström, Niklas Orrenius och Annika Hamrud är några av de journalister som kommer att hålla i utbildningen.

 -       Det är många journalister som vänder sig till oss med frågor om hur vi granskar intoleranta grupper. Det är oerhört roligt att vi nu kan sprida våra kunskaper och inspirera andra journalister att delta i den viktiga granskningen av intoleranta idéer och miljöer, säger Alex Bengtsson, verksamhetsutvecklare och tillförordnad vd på Stiftelsen Expo.

Expos journalistutbildning hålls vid två olika tillfällen med samma koncept 15-16 oktober och 3-4 december i Stockholm. Sista anmälningsdagen (25 september för första kursen, 12 november för andra kursen). Utbildningen kostar 4000 kr + moms/person. Lunch ingår.

För frågor: Maria-Pia Cabero ([email protected])

Presskontakt


Anna Rohlin Larsson
Verksamhetschef
Telefon: 08-400 219 29
[email protected]

För pressbilder klicka här

Expo i media