Pressmeddelande

IOGT-NTO blir guldvän till EXPO

Publicerad 2017-03-16 14:24:00

Stiftelsen Expo har fått en ny ”guldvän”. IOGT-NTO har beslutat att gå in som givare till Expos verksamhet, vilket innebär ett årligt bidrag till stiftelsen Expos arbete mot rasism och för demokrati.

För Expo betyder stödet från IOGT-NTO mycket. Den oberoende journalistik, utbildningsverksamhet och omvärldsbevakning som är Expos kärnverksamheter görs möjligt med stöd av organisationer, företag och privatpersoner som stödjer stiftelsen med gåvor och donationer.

Med stödet från IOGT-NTO får Expo möjlighet att växla upp sitt arbete med att granska den organiserade rasismen och verka för att demokratin stärks.

-Expo är beroende av gåvor och donationer från organisationer och människor som delar våra värderingar. Med IOGT-NTO som guldvän får vi en vän som inte bara förstår värdet av att jobba med våra frågor, utan som också har förmåga att nå ut brett över hela landet. Vi ser fram emot ett spännande arbete tillsammans, säger Daniel Poohl, VD Stiftelsen Expo.

Ett av IOGT-NTO:s prioriterade mål är att arbeta mot rasism. Samarbetet med EXPO har som målsättning att fånga upp, stimulera och rusta organisationens medlemmar med den bästa expertkunskapen inom antirasism som Sverige har.

-Samhällsutvecklingen innebär att vi som folkrörelse måste ta ansvar och bidra till arbetet mot rasism och för en demokratisk samhällsutveckling, ett beslut som togs på IOGT-NTOs senaste kongress. Vi ser fram emot att samarbeta med Expo. Vi har många medlemmar runt om i landet som vill engagera sig i det här arbetet, säger Erik Winnfors Wannberg, styrelseledamot i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse.

Guldvän innebär att ett företag eller organisation donerar minst 100 000 kronor till stiftelsen Expo. Mer information om hur du som privatperson eller företag/organisation kan stödja Expos verksamhet finns på Expos hemsida

Kontakt:

Daniel Poohl 
Vd, stiftelsen Expo 
0735 046 228 

Laura Luna
Pressekreterare IOGT-NTO
Tel: 0734-618 328 

Erik Winnfors Wennberg
Förbundsstyrelseledamot IOGT-NTO
Tel: 0705 38 37 56

Presskontakt


Anna Rohlin Larsson
Verksamhetschef
Telefon: 08-400 219 29
[email protected]

För pressbilder klicka här

Expo i media